Friday 25 April 2014

Kuvien hakukoneoptimointi "miten optimoida kuvat oikein?"

Kuinka tagata kuvat oikein - Kuvien SEO (search engine optimization)?


Kuvia käytetään yhä useammin blogeissa, mutta useasti kuvia ei optimoida hakukoneille ja se on suuri virhe. Oikein optimoidut kuvat voivat lisätä näkyvyyttä huimasti, sillä monet päätyvät sivustoille kuvahakujen perusteella. Siksipä kuvien optimointi on tärkeää, jos haluaa ottaa kaiken irti omasta blogista tai sivustosta.


1. Nimeä kuvat oikein


Kuvan tiedostonimen tulee kuvata kuvan sisältöä mahdollisimman hyvin, jotta internettiä indeksoivat botit voivat kategorisoida sen paremmin. Yleensä tiedostonimen on hyvä koostua 3-4:stä sanasta. Yritä myös saada kuvan tiedostonimeen avainsanoja mitkä ovat tärkeitä blogillesi, jos mahdollista.

Katsotaanpa sitten kuinka voimme nimetä alla olevan kuva oikein, jotta kuva löytyisi helpommin netistä?

Paistettu mustikka-vadelmapiirakka vuoassa



















Väärä tapa nimetä yllä oleva kuva on esimerkiksi img87989.jpg, joka ei kerro boteille juuri mitään ja täten esimerkiksi googlen kuvahaulla sitä on lähes mahdoton löytää.

Entäpä nimi piirakka.jpg?
Ei ollenkaan hyvä.

Jospa mustikkapiirakka.jpg?
Hieman parempi.

Noo mustikka-vadelmapiirakka-vuoassa.jpg?
Täydellistä!

Käytä tavuviivoja tiedostonimen eri sanojen välissä - miksikö?

Jos käytät alaviivoja tai välejä, niin google näkee mustikka_vadelmapiirakka_vuossa.jpg -tiedoston -> mustikkavadelmapiirakkavuoassa -tiedostona. Jotta joku löytäisi tuon kuvan Googlen kuvahaulla, niin hänen täytyisi etsiä sitä nimellä mustikkavadelmapiirakkavuossa. Kukaanhan ei noin hakukonetta käytä, joten käytä tavuviivoja kuvatiedoston nimeämisessä.

Tavuviivoilla nimetty mustikka-vadelmapiirakka-vuoassa näkyy googlelle mustikka vadelmapiirakka vuoassa.jpg -tiedostona ja se löytyy takuu varmasti, kun joku kirjoittaa kuvahakuun "mustikka vadelmapiirakka vuoassa".


2. Kuvaileva <alt> Tagi


Katsotaanpa seuraavaksi hieman HTML-kieltä, jota käytämme blogipostauksissa olevien kuvien upottamiseen.

a) Huono lähestymistapa

 <img src=/images/IMAGE02056.jpg"/>

b) Parempi tapa

 <img src=/images/mustikkapiirakka.jpg" alt="mustikkapiirakka"/>

c) Paras tapa

 <img src=/images/mustikka-vadelmapiirakka-vuoassa.jpg" alt="Paistettu mustikka-vadelmapiirakka vuoassa"/>

Kuvaava alt -tagi auttaa erilaisia hakukonebotteja kategorisoimaan kuvan vielä paremmin ja tämä lisää kuvan näkyvyysmahdollisuuksia kuvahauissa.


3. Upota kuva kuvaavan tekstin lähelle


Varmista, että asetat kuvan sitä vastaavan tekstisisällön keskelle. Kun kuva on asetettu oikeaan tekstikappaleeseen ja oikean otsikon alle, se parantaa vielä bottien kuvan kategorisointia ja indeksointia.

No comments:

Post a Comment